Over het bedrijf en de trainer

Topaz English
Waarom de naam Topaz? De edelsteen topaas (topaz in het Engels) staat voor zelfvertrouwen, geeft inspiratie bij het lesgeven en leren en versterkt leiderschap- en communicatievaardigheden. Topaas zorgt ook dat doelen worden bereikt. Tevens, toevallig, staan de letters voor de missie van Topaz English: het bieden van trainingen van TOP-kwaliteit van A tot Z!
Het bedrijf is in 2004 opgezet om zakenmensen optimale vooruitgang met hun Engels te laten bereiken. De bedrijfseigenaar heeft veel ervaring opgedaan met lesgeven en weet precies wat cursisten van een training verwachten en hoe dat het beste bereikt kan worden. Aandacht voor het individu, en programma’s op maat zijn sleutelwoorden. Ook eventuele moeilijkheden van een cursist, zoals onzekerheid, spelen een belangrijke rol bij het opstellen en uitvoeren van de training.
 
De Eigenaar en Trainer – Suzie Bonner  Suzie-U280
Ik ben opgegroeid in Hampshire, Engeland (geboren in Portsmouth – geboorteplaats van Charles Dickens).
In 1981 ging ik studeren in Worcester en in 1984 ben ik afgestudeerd met een B.A.(Honours) Degree in Aardrijkskunde en Frans. Vervolgens heb ik de T.E.F.L. (Teaching English as a Foreign Language) Preparatory Certificate gehaald, en eind 1984 vertrok ik naar Griekenland. Na een periode van les geven in Griekenand en Brazilie (algemeen Engels en Engels voor het voorbereiden op de examen FCE  (First Certificate English) en CPE (Certifcate for Proficiency in English), ben ik teruggekeerd naar Engeland waar ik drie jaar les gegeven heb in Londen. Tijdens dit verblijf werkte ik ook als FCE examinator en heb ik de hoge kwalificatie R.S.A. Diploma in the Teaching of English as a Foreign Language to Adults (DTEFLA) behaald. Daarna bracht de liefde mij naar Nederland waar ik sindsdien woon en werk.

Ervaring – Zakelijk Engels
In Nederland is er meer belangstelling voor zakelijk Engels en met name op dat vlak heb ik me gespecialiseerd. Ik heb gewerkt op freelance basis en ook full-time bij een taalinstituut waar ik drie jaar lang de positie van Hoofddocent Engels had. Ik heb training gegeven aan cursisten van bedrijven zoals Randstad, KPMG, PwC, APG, Douwe Egberts (nu JDE), Brunel, het Tropenmuseum, het Rijksmuseum, de ministeries, G-Star Raw, Tommy Hifiger/Calvin Klein … en veel andere bedrijven van verschillende branches.
De functies en de behoeftes van de cursisten zijn net zo verschillend geweest.
Ik heb bijvoorbeeld cursisten geholpen niet alleen maar om hun taalvaardigheid te verbeteren (voor presentaties, vergaderingen, emails et cetera), maar ook om hun angst om in een andere taal te communiceren te overwinnen door meer zekerheid te krijgen.

Aanpak
De behoeftes van de cursist zijn het aller belangrijkst. Daarom is maatwerk cruciaal. Ik zorg dat de cursist krijgt wat nodig is om zijn/haar taalvaardigheid te verbeteren. Privélessen hebben het voordeel dat de cursist 100% aandacht krijgt. Maar ik doe ook alles om te zorgen dat elk individu in een groep  zoveel mogelijk aandacht krijgt.

Tijdens de les zorg ik voor een sfeer van vertrouwen. Daarmee voelen de cursisten zich comfortabel  om te spreken en fouten te maken. Want uiteindelijk is het door onze fouten dat we kunnen leren. Ik geef de cursisten constant de gelegenheid om te oefenen, vooral door middel van praktijk gerichte oefeningen – practice makes perfect!